Ontstaan

Afval-irritatie
Ik stoor me al lang aan het massaal weggooien van verpakkingen. Mijn afval-irritatie stimuleert me te laten zien hoe waardevol en leuk ons afval is. Wie doet er mee met verantwoordelijkheid nemen voor je eigen afval? We moeten het toch samen doen.

Planten-plezier
Als plantenfan heb ik stekkies en altijd plantenpotjes tekort.
Eind van de winter 22/23 moesten mijn 2 avocadopitten-op-water nodig in de aarde. Maar vrolijke, hoge potten vond ik niet, alleen saaie, lompe gevallen. Het tijdelijke drinkpak met de goede vorm en vrolijkheid zette me op het spoor van waste art.

Bouw-afval
Ik begon met wat ik nodig had en niet kon vinden: leuke, eigenzinnige plantenstandaards. En laat nou in al die afvalcontainers in de buurt allerlei prachtig en spannend bouwafval liggen! In die kleurrijke buizen, grappige electra, gekke vormen en stoere hout zag ik verrassend leuke plantenstandaards.

Circulair
Ik wil niet alleen gerecycled materiaal gebruiken, maar de dingen ook maken met circulaire technieken.
Dan kan het later weer uit elkaar en in dezelfde afvalstroom gerecycled. Daarom wil ik geen lijm, kit, verf, oid gebruiken, want dan zou ik het recyclebare afval degraderen tot niet-recyclebaar. Zo heeft wat ik maak geen negatieve impact op het milieu.

Filosofie van waste art
Omdenken van lineair naar circulair. Ik wil dat zowel fysiek als psychisch doen. Fysiek: door van waardeloos materiaal iets waardevols te maken. Psychisch: door waardeloze gedachten en gevoelens zinvol te maken. Fysiek pas ik het toe met waste art, psychisch in mijn zangtherapie.
Het circulair bezig zijn geeft plezier, werkt bevrijdend en helpt mee aan een betere wereld. Wie wil dat nou niet?

Knutselen of kunst
Wat is kunst? Ik vind dat kunst iets is waar je langer naar wil kijken, iets waar je steeds nieuwe dingen in kan zien en iets waardoor je aan het denken wordt gezet. Voor mij geen oordeel over mooi of lelijk, dat is persoonlijke smaak.
Mijn kunst is concept kunst, waarbij het idee en de impact belangrijker zijn dan de verschijningsvorm. Ik probeer mijn dingen humor en eigenzinnigheid te geven, zodat de kijker zich aangesproken voelt en misschien denkt: dat wil ik ook doen!

——————————————-